Валери Божинов мечтае за завръщане в италианския елит. Това сподели родния нападател в интервю пред "Il Centro".

Божинов в момента е част от втородивизионния Пескара, който заема 14-а позиция в Серия "Б".

Той сподели, че мечтае да играе отново на най-високо ниво в Италия, като се надява да успее да го направи с екипа на настоящия си тим.

Божинов направи име именно на Апенините, като изигра 92 мача в елита с екипите на Лече, Фиорентина и Парма.

"Дали имам мечта? Да, бих искал отново да играя в Серия "А" и се надявам да го направя с Пескара.

Винаги съм тренирал и нямам търпение да започна отново. Много сме концентрирани и нетърпеливи да преминем през негативния период, в който бяхме попаднали преди паузата. Може да се каже, че бяхме изгубили до известна степен увереността си, но сега нещата са различни.

Аз съм оптимист и винаги съм мислил положително през моя житейски път. Убедени сме, че можем да тръгнем нагоре. Сега заемаме неудовлетворяващо място е класирането. Всичко може да се случи.

Знам какви са изискванията на клуба, треньора и феновете. Не се страхувам да поемам отговорности. В момента трябва да работим усилено и да говорим малко. Не съм спирал да тренирам и сега съм готов. Не сме играли от известно време и ще е нужно малко търпение. Вече не съм на 18 години и това си оказва влияние. Играя по-различно от преди. На моята възраст трябва да се отнасям с още по-голямо внимание към тялото, ума и храненето си, но все още мога да бъда полезен", сподели той.