Валери Божинов упорито отказва да сложи край на футболната си кариера. Бившият национал, който за последно бе част от столичния "Септември", ше облече екипа на втородивизионния Добруджа.

Той ще се присъедини към подготовката на отбора в началото на следващата седмица, след като в последните 3 месеца бе безработен. Това съобщи лично президентът на клуба Йордан Йорданов за радио "Добруджа", а освен това и официалният им сайт сподели новината.

В тима ще преценят какво е състоянието на бившия футболист на Ювентус, Манчестър Сити и Левски и дали ще има възможност той да води атаката, но едновременно с това Божигол със сигурност ще направи своите първи стъпки в треньорската професия.

Припомняме, че главен треньор на втородивизионния тим е доведеният баща на Божинов - Сашо Ангелов.

Валери ще бъде в треньорския щаб на Ангелов заедно с помощник-треньора Стефан Славов. Директорът на детско-юношеската школа на Добруджа замени на тази позиция Мирослав Начев. След есенния полусезон той се раздели с жълто-зелените и се завърна в Черноморец (Балчик).

Първата тренировка на Добруджа за годината ще се проведе в сряда, от 14.00 часа, на стадион "Дружба" в Добрич и ще бъде отворена за феновете. Очаква се 5 нови попълнения да започнат подготовка с отбора, като на този етап Йордан Йорданов издаде, че те идват от Левски, ЦСКА 1948 и от чужбина.