Красимир Балъков прекара осем години в Щутгарт и макар отдавна да изигра последния си мач като професионален футболист, все още продължава да получава уважение за стореното в Германия. 54-годишният бивш халф попадна в идеалния отбор на чужденците, носили екипа на "швабите".

Вълшебникът в средата на терена защитаваше честта на отбора от града на Мерцедес между 1995 и 2003 година, като спечели три трофея и остана в подножието на още няколко. И до днес Бала е един от най-обичаните играчи, носили белия екип.

"Балъков беше част от "магическия триъгълник", редом до Джоване Елбер и Фреди Бобич. Българинът пристигна в Щутгарт от Спортинг (Лисабон) през 1995 година, през 1997 спечели Купата на страната, а при отказването си през 2003 бе изиграл 298 мача за клуба, в които се бе отчел със 73 гола и 64 асистенции", пишат авторите на класацията от Spox.

Компания на Балъков правят редица доказани имена - Франц Волфарт (Австрия), Матьо Делпиер (Франция), Фернандо Мейра (Португалия), Франк Верлаат (Нидерландия), Артур Бока (Кот Д'Ивоар), Павел Пард (Мексико), Звонимир Солдо (Хърватия), Карлос Дунга (Бразилия), Жилбер Грес (Франция) и Джоване Елбер (Бразилия).

Щутгарт бе най-успешната спирка в професионалната кариера на Бала, продължила две десетилетия. Освен отличното си индивидуално представяне и триумфа в Купата на Германия, българинът помогна на отбора да спечели два пъти и несъществуващия вече европейски турнир "Интертото". Партньорството му с Елбер и Бобич пък продължава да кара феновете да се усмихват и днес при спомена за тримата майстори, които ги оставяха без дъх с изпълненията си по време на един от най-паметните периоди в клубната история.