Маскирани и въоръжени нападатели на мотоциклети обкръжиха колите на две звезди на Арсенал и опитаха да ги ограбят. Атаката е станала на лондонската улица "Платс Лейн", недалеч от Голдън Грийнс.

В предния автомобил е бил Сеад Колашинац, босненският бранител на отбора, а в джипа зад него е шофирал Месут Йозил - голямата звезда на Арсенал. С него е била и съпругата му - турският модел Амине Гюлше.

На видео, което се появи в социалните мрежи, се вижда как Колашинац, който е с габарити на ръгбист, атакува мотористите и опитва да удари единия от тях.

Според полицията неговата намеса е спечелила достатъчно време, за да предпочетат те да избягат, за да не бъдат заловени на мястото. Нападателите са били въоръжени с ножове, вероятно единият е имал и пистолет, а целта е била грабеж при блокиране на автомобилите и изискване на пари и ценности от футболистите.

По подобен начин преди около година Анди Керъл, играч на друг лондонски отбор - Уест Хем, бе заклещен на улица в столицата, и ограбен. Той бе заплашен и с пистолет. Сега полицията не разкрива, дали нападателите са имали огнестрелно оръжие.

Играчите на Арсенал са отивали на вечеря в ресторант недалеч, когато са нападнати в четвъртък.

И двамата са дали показания, а днес е предвидено да тренират нормално с отбора си. Според близки до семейството на Йозил, той е поискал почивка, за да е близо до съпругата си, която била в шок. Месут е останал в джипа при нападението, именно заради присъствието на Амине в колата.