Кошмарно преживяване е имал бившият защитник на Манчестър Юнайтед и настоящ на Рома - Крис Смолинг. Англичанинът и семейството му - съпругата му и двегодишното им дете, са станали жертва на въоръжен грабеж в италианската столица Рим тази сутрин.

По информация на “Гадзета дело спорт”, трима въоръжени мъже са проникнали в дома на Смолинг и са го накарали да отвори семейния сейф, откъдето са отмъкнали бижута, часовници и други ценни вещи.

Съпругата на Смолинг се е обадила в полицията около пет часа местно време тази сутрин, за да съобщи за случилото се във вилата им, която се намира на около 30 километра от Рим.

Самият играч, който е бивш английски национал, неведнъж бе заявявал, че се чувства чудесно в Италия. Той премина за постоянно в Рома от Юнайтед през октомври миналата година, след като преди това играеше като преотстъпен при “вълците”.

Това не е първи подобен случай - по-рано през сезона треньорът на Рома също стана жертва на грабеж. Вилата на Пауло Фонсека бе разбита през ноември, като крадците са отмъкнали вещи за около 100 000 евро. В къщата тогава обаче не е имало никой.

През декември домът на покойната легенда Паоло Роси бе атакуван от крадци по време на погребението му.

Халфът на Ювентус Уестън Маккени също стана жертва нна кражба. През януари, докато той играеше срещу СПАЛ за Купата на Италия, крадци са откраднали от къщата му футболни обувки, дизайнерски дрехи и други ценни вещи.