Вратарят на Евертън Роби Олсен и семейството му са станали жертва на жестоко нападение с мачете в дома им.

Шведският национал, който е под наем от Рома при "карамелите", е бил със съпругата си и двете си малки деца в съботната вечер, когато нападението се с случило.

Обирджиите са влезли в дома му с ножове и мачете, заплашили са шведа и са откраднали скъпи бижута и луксозен часовник.

Полицията още разследва случая, а от Евертън подкрепиха своя играч след травматизиращата сцена. Информациите са, че той е добре, но другите членове на семейството са напуснали сградата за неопределено време.

Жена му Мия, която е гримьорка, 5-годишната му дъщеря Алиша, както и синът му Александър, който е на 2, са били заплашени от бандата, докато друг от бандитите е насочил нож към Робин и го е накарал да го разведе из дома.

"Това не бе просто грабеж, а най-лошото влизане с взлом. Банда с ножове и мачете заплашва жена ти и децата ти. Робин е бил ужасен. Не се е интересувал от материалните неща, а как това ще се отрази на семейството му. Те са травматизирани. Това е най-лошият кошмар за един родител. Семейството се изнесе и клубът им е осигурил бодигардове", споделя източник, проближен до шведското семейство.

Заради зачестилите подобни случаи с играчи от Висшата лига, все повече отбори предлагат да осигурят бодигардове за звездите си.

През миналата седмица треньорът на Евертън Карло Анчелоти също стана жертва на грабеж и то докато дъщеря му е била в дома им.

През миналата година Фабиньо от Ливърпул бе ограбен докато играе срещу Челси. Все повече играчи си купуват и скъпи кучета-пазачи, които са обучени точно срещу подобни влизания в дома.