Левски е на път да осигури първо ново попълнение, като то ще предизвика повдигане на вежди в контекста на обявените наскоро нов курс и политика на клуба.

При празната каса и неяснотата откъде ще дойде финансиране, на Общото събрание в петък бяха заявени свиване на бюджета и залагане основно на млади български играчи.

Сега обаче става ясно, че Левски е напреднали преговори за Уесли Ната от Царско село - бразилски полузащитник, оставил добри впечатления през сезона в екипа на новака.

Според ТОПСПОРТ "сините" няма да плащат трансферна сума, а ще вземат играча като преотстъпен с опция за голям процент за сегашния му клуб при продажба от Левски навън.

Директорът на клуба, за който обаче играчът се състезава в момента - Иво Андреевски, внесе яснота по казуса пред Gong.bg:

"Интерес към Уесли Ната има и от други клубове, а не само Левски. В момента сме в период на изчакване и ще изберем най-добрата оферта за него и клуба.

Да, наистина "сините" проявяват сериозни намерения, но все пак ние трябва да мислим и да постигнем такъв резултат, който ще е най-добър за Царско село."

 

Царско село чака оферти и от чужбина за Ната, като при добра такава в следващите дни преди старта на новия сезон, той ще замине направо за следващата си дестинация, без да минава през "Герена".

Интерес към футболиста проявява и ЦСКА. Андреевски категорично подчерта, че сделка още няма, въпреки информациите, че с Левски е постигната договорка.