Нападателят на Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд ще напусне клуба, като раздялата ще бъде официализирана по взаимно съгласие. Само на 21 години и безспорно изключително талантлив, футболистът не бе играл за "червените дяволи" вече година и половина, след като се забърка в неприятности, нямащи нищо общо с футбола.

Младокът бе арестуван през януари миналата година, а след това му бяха повдигнати редица обвинения, включително в опит за изнасилване и нападение. В крайна сметка Грийнууд се размина без присъда, а през февруари тази година бе оправдан.

Въпреки това обаче бъдещето му не е свързано с "Олд Трафорд" и Юнайтед.

След вътрешно разследване, свързано с поведението му и продължило шест месеца, клубното ръководство е стигнало до решението, че за двете страни е най-добре да се разделят.

"На базата на доказателства, с които разполагаме, стигнахме до извода, че появилите се в публичното пространство материали не показвата цялата картина и че Мейсън не е направил нещата, за които е бил обвинен. Самият той признава, че е правил грешки, за които поема отговорност", съобщават от клуба.

"Всички замесени, включително и Мейсън, разбират трудностите на това той да възобнови кариерата си в Манчестър Юнайтед. Така че взаимно стигнахме до разбирателство, че трябв да се разделим", добавят още от "Олд Трафорд".

Самият футболист е съгласен с тази позиция и заяви, че целта му е да бъде по-добър футболист, но най-вече добър баща и по-добър човек.

Разследването на клуба е било доста сериозно, като е имало допитване до "множество хора, които са били директно свързани със случилото се или са имали познание за случката".

По-рано през лятото футболистът обяви, че e станал баща.