Въпреки уверенията от страна на директора Георги Иванов-Гонзо, че смяна на Младен Кръстаич не е на дневен ред за националния отбор по футбол, вчера в централата на БФС е имало среща между Кръстаич и Борислав Михайлов. Сърбинът е бил привикан от родната легенда и шеф на съюза, като двете загуби от Иран (0:1) и Черна гора (1:2) сериозно са разклатили стола му, съобщава "Тема Спорт".

Недоволството към работата му се увеличава все повече и повече, което не е изненада след поредния пропилян квалификационен период. България няма да играе на Евро 2024 догодина и има само 2 точки до момента, с колкото е и последния в групата ни - Литва.

Единствената причина Кръстаич да не е освободен към настоящия момент е високата неустойка, която присъства в договора му с БФС.

Михайлов е обсъдил със сръбския треньор слабото представяне на селекцията ни.

Бившият селекционер на Сърбия получава доста висока заплата, а пък ако се стигне до преждевременна раздяла между двете страни, то той ще трябва да получи около 250 000 евро като неустойка. Очакванията са след края на квалификациите да се стигне до раздяла, но вече срещу значително по-ниска сума.

Също така вероятно ще имаме нов селекционер в края на тази година или най-късно началото на следващата, но Станимир Стоилов не е на дневен ред. Поне докато Георги Иванов е на работа в БФС и отговаря за националите, това няма как да се случи.

Националите имат три оставащи мача в квалификациите - домакинство н Литва на 14 октомври, домакинство на Унгария на 16 ноември и гостуване на Сърбия на 19 ноември.