Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт ще разчита на Джейдън Санчо и Тами Ейбрахам за утрешния мач с Белгия от Лигата на нациите. Двамата се завръщат в състава след прегрешението си по-рано през седмицата, когато нарушиха противоепидемичните правила заедно с Бен Чилуел.

Това доведе до изваждането им от отбора за контролния мач с Уелс, в който Саутгейт заложи на титулярна единадесеторка с едва 54 мача за Англия общо - най-малко от 1976 година насам.

Сега двамата отново ще могат да облекат националния екип, докато Чилуел до последно ще бъде под въпрос. Защитникът, за разлика от дуото атакуващи футболисти, има и здравословни проблеми, които обаче не са свързани с COVID-19.

Една от летните покупки на Челси ще бъде тестван отново и чак тогава ще стане ясно дали ще може да бъде използван срещу белгийците. Резултатите от изследването му ще излязат утре. 

Междувременно Маркъс Рашфорд е бил посрещнат с аплодисменти от съотборниците си на днешната тренировка, след като по-рано през деня получи огромна чест, ставайки част от Ордена на Британската империя.

Белгийците са лидери в групата с 6 точки след два мача, а англичаните са втори с две точки по-малко.