ЦСКА ще има нов треньор, ако Стамен Белчев може да бъде наречен "нов" за клуба, в който го назначават на този пост за трети път. И още едно "трети" се явява някъде в това изречение - това ще е трети наставник в рамките на сезона.

Започна го Саша Илич, който бе уволнен след само три мача. Продължи го Ел Маестро, който изкара 30. И сега идва Белчев - поне за оставащите 6 шампионатни, плюс два или три за Купата, според това дали ЦСКА ще елиминира Ботев (Пд) на полуфиналите.

Въртележката на "Армията" не намалява скорост и ритъм - 18 треньорски смени за осемте сезона в елита, след онзи, изкаран в трета лига.

Христо Янев започна 2016-17 г., замени го Еди Йорданеску, а Белчев пое за първи път волана още през есента на същия сезон. Изкара почти изцяло целия следващ, но на 1 май 2018-а го смениха с Янев.

За следващия дойде Ел Маестро, но през зимата го смени Любо Пенев. Не изкара дори сезона докрай, заменен от Добри Митов (временен). После се появи Люпко Петрович, но Митов се наложи да дойде на неговото място преди края на календарната 2019-а. После отнякъде се появи и Милош Крушчич, който довърши сезона със загубен финал за Купата на България от Локо (Пд).

Белчев бе новият стар треньор от лятото, този път само за 4 месеца, заменен от Дани Моралес (временен), а след това бе назначен Бруно Акрапович.

Той и до лятото не го докара (четири месеца), като го смени Любо Пенев. Легендата донесе трофея в турнира за Купата, но бе уволнен същото лято. Дойде друга икона на "червените" - Стойчо Младенов, като се задържа почти девет месеца... Но през февруари си тръгна. Алън Пардю доведе сезона до логичен завършек с нова загуба на финала за Купата от Левски.

Саша Илич написа история, като стана първият треньор на ЦСКА при собственик Гриша Ганчев, който изкарва сезон от началото докрай в елита на България (Янев го направи във "В" група). И бе най-близо до титла, като някакъв детайл - или, ако искате, съвпадение.

Ел Маестро пое през юли миналата година за втори път, сега Стамен Белчев идва за трети...

В ЦСКА явно думата "цикличност" има напълно буквално значение, когато става дума за треньорския пост.

Встрани от новината за смяната на наставника, вървят и други информации около клуба, все още съвсем неофициални. Някои от тях засягат дори промяна в собствеността или поне на някои от силните фигури в ръководството.

Говори се за търсене на нови хора, които да ръководят спортно-техническия проект. А че той е зациклил изглежда очевидно. ЦСКА не е бил шампион от 2008 г., а след завръщането в елита с Ганчев като шеф, 18 треньорски смени не успяха да върнат титлата на "Армията".

Може би ще се поеме друг курс генерално, като витаят слухове и информации за нови (или допълнителни към настоящите) спортно-технически и изпълнителен директор или директори, промени в структурата, и в тренировъчната база в Панчарево.

Засега всичко това са само неофициални неща. А такива се раждат обикновено, когато около някой от водещите ни клубове има неяснота и неособено убедителни резултати.