След днешната среща между бизнесмена Васил Божков и представители на феновете на Левски, двете страни не пожелаха да кажат какво точно е обсъждано.

Срещата продължи два часа, но нито феновете говориха пред медиите, нито клубът излезе с официална позиция.

Часове след нейния край, "Спортал" излезе с информация, според която е било обсъждано бъдещето на клуба, предвид предложения от Валери Симеонов закон за национализиране на лотарийните игри. Именно "Национална лотария" е основният спонсор на столичния гранд, а главен акционер в компанията е Васил Божков.

Това се и очакваше да бъде предмет на разговора, защото ръководството на Левски няколко месеца отказваше поканата на феновете на среща, но след събитията от тази седмица само инициира срещата.

Васил Божков е помолил феновете за подкрепа, без да уточнява каква точно да бъде тя, пише "Спортал". Той също така е заявил, че ако готвеният закон влезе в сила, то по всяка вероятност ще спре и финансирането на Левски.

Според думите му, той е вложил над 20 милиона лева до този момент, а фирми като "Главболгарстрой" и "Виваком" всеки момент могат да пуснат дела за обявяването на клуба в несъстоятелност.

Днешната срещата обаче не е довела до никакво окончателно решение, като след обсъждане на въпросните теми от по-широк кръг "сини" фенове, двете страни ще се срещнат отново.