Бизнесменът Васил Божков излезе с официална позиция след вчерашната среща, която проведе с представители на водещите фенски фракции на футболния гранд Левски.

На нея бе дискутирано бъдещето на клуба, предвид предложения законопроект от стрaна на Валери Симеонов.

Той предвижда национализиране на лотарийните игри у нас, което ще засегне "Национална Лотария", която е основен спонсор на "синия" клуба, а главен акционер в нея е Васил Божков.

В публикуваната си позиция, той потвърждава, че при евентуалното осъществяване на този проект, поетите ангажиментите към Левски ще станата неизпълними.

Ето цялото съобщение бе редакторска намеса:

"Във връзка с публикациите и появилите сe интерпретации за срещата на г-н Васил Божков с представителите на фен-клубове на ПФК "Левски", бихме искали да представим официалната му позиция.

В разговора си г-н Божков визира група некомпетентни политици, които показват незачитане или непознаване на Конституцията на Република България, пред която са положили клетва, а не държавата като институция. Същите политици с действията и изказванията си противоречат и на редица европейски закони, разпоредби и норми. Законопроектът създаден и подкрепен от тях, създава и опасен прецедент в действията на властимащите към частния бизнес.

Същият проект е директно насочен срещу компанията, която финансира ПФК "Левски". При неговото евентуално осъществяване, поетите и изпълнявани до момента ангажименти за оздравяване и развитие на клуба ще станат неизпълними".