Бизнесменът Васил Божков коментира признанието на члена на Надзорния съвет на Левски - Петър Ганев, че клубът има дълг от 6 милиона лева към негови фирми.

Божков призна, че това е факт, но той никога не би поискал дължимото му. Въпросната сума е дадена под формата на заем по време на периода, когато компанията "Националан лотария" бе основен спонсор на "сините".

Бизнесменът също така сподели чрез поста си в социалните мрежи, че Левски продължава да е зависим от премиера Бойко Борисов.

Ето какво написа Божков, публикувано без редакторска намеса:

"Факт е, че съм най-големият кредитор на "Левски". Никога няма да поискам даденото обратно. И винаги ще помагам, с каквото мога.

Към днешна дата "Левски" е в ръцете на #хунтата. Съдбата на отбора зависи от Бойко Борисов, Шиши и КПКОНПИ. Във всеки един момент КПКОНПИ може да унищожи клуба по същия начин, както унищожиха компаниите ми. Това беше и целта им. Да направят "Левски" и феновете му заложници.

Резултатът е наяве. Помислете какво беше състоянието на клуба преди година и какво е сега. Тогава предупредих феновете какво ще се случи. Сега ги питам - защо ББ и Шиши искат да поробят "Левски" отново?

#БъдетеЗдрави

P.S.: Не забравяйте от кого купих акциите".