Кристиано Роналдо е предложен на Пари Сен Жермен от агента му Жорже Мендеш, гръмнаха днешните френски медии.

Португалската суперзвезда търси изход от Манчестър Юнайтед, но не всеки клуб може да си го позволи като заплата и общ разход около евентуален негов трансфер. ПСЖ категорично е способен и има ресурса да го направи, но дали иска?

Според "Льо Паризиен" Роналдо е дал съгласие на "въпроса за 1 милион долара" - дали би играл редом с Лео Меси, с когото делят епохата във футбола като негови лица. Асът няма проблем с това, а в последните години и аржентинецът показа неведнъж, че всъщност няма личен проблем с Кристиано извън съперничеството за титли и индивидуални призове.

Но пречката за сделка идва от колебанията в клуба ПСЖ, свързани с новия договор и променената роля на Килиан Мбапе там. Това е лицето на парижани, той е бъдещето и на футбола, разглеждан като спортно-технически и маркетингов ефект.

Ръководителите не са убедени, че искат да поставят Мбапе в сянката на дуета Роналдо - Меси, който ще привлече като магнит цялото глобално внимание върху себе си.

Катарските собственици се изкушават от шанса - а той вероятно ще е единствен в историята, да съберат двете лица на цяла генерация във футбола.

Но осъзнават, че Кристиано и Лео са към края на кариерите си и глобалната си слава, докато изгряващият №1 на хоризонта е при тях - Килиан Мбапе.