Настроението в лагерите на Ливърпул и Виляреал е крайно различно след провеждането на вчерашната полуфинална среща, която мърсисайдци категорично спечелиха с 2:0.

Треньорът на Виляреал Унай Емери е категоричен, че отборът му не трябва да бъде отписван с лека ръка. Той загатна за промяна на тактиката, която ще изненада Ливърпул по неприятен начин.

Подобна промяна ще бъде нужна, защото "жълтата подводница" изпитваше сериозни проблеми в изнасянето на топката и изграждането на атакаи на "Анфийлд", където отправи само един удар за 90 минути, при това неточен.

"Те заслужаваха победата, защото категорично бяха по-добри от нас. През първото полувреме се представихме на ниво, но се пропукахме прекалено рано във втората част. 2:0 е много добър аванс за тях, ще очакваме нашите фенове да ни подкрепят бурно, за да направим чудо.

Надеждата е жива. Реваншът ще е напълно различен. Трябва да променим генерално тактиката си и подхода към мача. Мисля, че Ливърпул ще пострада сериозно другата седмица", заяви Емери.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп беше предпазлив в изказванията си след мача, но зад тях прозираше триумф. Той б е доволен от доминацията, която Ливърпул осъществи на терена, но не изключва възможността за обрат в следващата среща.

"Свършили сме само половината работа. Има още един цял мач за печелене. Доволен съм от играта, която показахме. Защитавахме се много стабилно, а в атакуващ план успяхме да разгърнем пълен тактически потенциал.

Трябва да отбележим още голове в реваншна, за да си осигурим участие на финал. Нищо не е гарантирано. Трябва да сме много внимателни, защото 2:0 е крехък аванс. Атмосферата в Испания ще е различна и трябва да се подготвим психически. Класиране на финал заслужава онзи отбор, който покаже характер и в двете срещи", каза Клоп.

Ливърпул изглежда е голям фаворит за спечелване не срещата, но много пъти в историята на Шампионска лига са се случвали исторически обрати. Реваншът между дват тима в Испания е във вторник.