Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед - Ед Уудърд, е човек, който коли и беси в клуба, вземайки най-важните решения.

Негово е решението и дали ще бъде освободен мениджъра Оле Гунар Солскяр след безкрайната поредица от незадоволителни резултати, която започна в края на миналия сезон.

Непосредствено преди тежкото домакинство срещу Ливърпул, Уудърд заяви, че вярва на норвежеца и че това е правилният човек за клуба.

"Визията на Оле отговаря на трите фундаментални цели, които този клуб има. Трябва да печелим трофеи, да играем атакуващ футбол и да даваме път на младите играчи.

Средата на миналия сезон, когато Оле дойде, най-добре изобразява това, което искаме да постигнем и къде искаме да бъдем. Видяхме отбор, който играе бърз и разнообразен футбол с ясен облик, който мениджърът налага.

Оле върна дисциплината в отбора, която липсваше в последните години. Гради състав, който отговаря на историята на клуба и в който играчите работят здраво и уважават съотборниците си. Никой не е по-голям от клуба", заяви изпълнителният директор.

Той също така защити собствениците от фамилия Глейзър, за които се твърди, че поставят приходите над успехите на клуба. Уудърд смята, че е обратното.

Юнайтед не е печелил Висшата лига след напускането на Сър Алекс Фъргюсън през 2013-а, а в момента е на 12-а позиция в класирането.

Уудърд също е под напрежение, тъй като не може да намери подходящ спортен директор, който вече се търси от много време. 47-годишният англичанин е обвиняван и за своята обсесия към рекламните договори и продажбите. Той приема клуба не като футболен отбор, а като бизнес организация.

"Рекламната страна никога не е приоритет спрямо футболната. Има мит, че с хора, които не разбират от футбол, вземаме футболни решения, а това е обидно. Реалността е, че Манчестър Юнайтед е клуб от две части. Първо на първо сме 141-годишна футболна институция с голяма история и традиция на успехи. Тя никога няма да се промени и трябва да я защитаваме", добавя Уудърд.

Той смята, че критиките към него са неоснователни и че това вреди на семейството му. Неговата съпруга Изабел постоянно чете негативни статии по негов адрес. Уудърд признава, че са направени грешки в тези шест години.

Една от неточностите е подходът на Дейвид Мойс, който промени изцяло скаутската структура на клуба и заличи всичко, което бе градено от Сър Алекс. Луис ван Гаал привлече куп нови играчи, които не отговарят на философията на Юнайтед

Уудърд споделя, че е оптимист за бъдещето и то е свързано със Солскяр.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/35-66441/0231/bg