Във футбола ни пламна словесна война, а всеки ден нови и нови залпове не оставят бойните действия да утихнат.

На сайта на ЦСКА се появи декларация, подписана от Гриша Ганчев, в която той атакува индиректно босовете на Лудогорец. На моменти метафората е твърде силна, но - разбираема.

Кирил Домусчиев го нападна в понеделник, като в атаката имаше фраза "този човек е разследван за кражба на ДДС и акцизи".

По-рано днес изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев пък говори за коалиция между босовете на ЦСКА и Левски.

Ето и декларацията на сайта на "червените", подписана от Ганчев:

"С кански мъки, след толкова години "То" си призна. Не е "Тя", не е и "Той".

Та "То" се освети и дикторът му Петриньо го потвърди. И да, наистина - вълкът нравите си не мени, но наглите измамници, когато им оставиш почва, стават още по-нагли!

ДДС-ставката е основният и най-голям приход на фиска и съм съгласен, че трябва яко разследване. Дано никога каптагонът и амфетите не ги облагат с каквото и да е било!

Но да се върнем на основните въпроси от думите на "То". От тях разбрах, че нещата в измъчения български футбол са "цветя и рози". Също така разбрах, че измамният конгломерат, който сътвори "То", ще се разширява все повече и повече. С нови подизпълнители, феърплей комисии и разни темподобни придворни пажове и лакеи. Което значи, че конгломератът уби комара с меча си.

Жалко за властимащите! Жалко за клетия и изстрадал любител на този толкова красив спорт.

Ad futuram /perpetuam/ rei memoriam на българския футбол! Да пребъде Истанбулската конвенция!

Alea iacta est!"

Забележка: Какво значат изразите в декларацията от латински (сравнително свободен превод):

Ad futuram /perpetuam/ rei memoriam - Използва се за увековечаване спомена за нещо (поставя се понякога върху възпоменателни паметници, медали и пр.). В най-общия случай: Да се знае и помни.

Alea iacta est! - Зарът е хвърлен, жребият е хвърлен.