Вчера немският канцлер Ангела Меркел даде зелена светлина за подновяването на футбола в страната през месец май. Оставаше само шефовете на Бундеслигата и тези на отделните клубове да решат точната дата на рестарта.

Очакваше се това да бъде решено днес или утре, но футболните ръководители си спретнаха среднощна видеоконференция, на която са били категорични, че футболът ще се поднови на 15 май, пише "Bild".

Така следващия петък футболните фенове по света ще имат шанса да гледат едно от топ първенствата на Европа. То е и първото, което се подновява след принудителното спиране заради пандемията от коронавирус.

Програмата за мачовете се запазва в абсолютно същия си вид, просто се измества с два месеца. Така в петък един срещу друг се изправят борещите се за оцеляване Фортуна (Дюселдорф) и Падерборн, които трябваше да играят на 13 март, отново петък.

Мач, който едва ли щеше да заинтригува някого извън Германия, но пък след седмица може да привлече многомилионна зажадняла за футбол аудитория от целия свят.

Още на следващия ден обаче ще се проведе голямото дерби на областта Рур между Борусия (Дортмунд) и Шалке. За жалост, подобно на всеки мач до края на стадиона, и това дерби ще остане без фенове.