Поредното доказателство за величието на футболната игра се задава на хоризонта, а голямата заслуга за това е на Ливърпул.

Фенове и ръководство се обединиха да сбъднат голямата мечта на умиращия бивш селекционер на Англия Свен-Горан Ериксон.

Преди дни спецът заяви, че се намира в терминална фаза на раково заболяване и му остава максимум около година живот. Наред с това, Ериксон направи любопитно признание - че винаги е искал да бъде начело на Ливърпул - тим, на който той симпатизира заедно с баща си.

"Винаги съм бил влюбен в този клуб. Цял живот съм мечтал да бъда начело на Ливърпул поне за един мач. Уви, това очевидно никога няма как да се случи", заяви Ериксон.

Но изглежда, че е сбъркал.

Веднага след думите му фенове на Ливърпул от цял свят започнаха мощна кампания в подкрепа на специалиста. Първоначалната идея той да води мърсисайдци в официален мач срещна огромни административни трудности.

Затова фенове и ръководство се обединиха около една любопитна идея. На 23 март легендите на Ливърпул излизат на "Анфийлд" срещу тези на Аякс. Чудесен шанс за 75-годишния швед да сбъдне мечтата си.

Привържениците на "червените" започнаха масова кампания, като от ръководството заявиха, че желанието е чуто и скоро ще има решение.

От "Би Би Си" веднага се свързаха с Ериксон, като му зададоха само един въпрос - ако получи покана за този мач, ще се съгласи ли да застане начело на легендите на Ливърпул?

"Дали бих приел? Разбира се, на мига", бе отговорът на специалиста.

Очаква се официално потвърждение в близките дни. Но пред очите ни наистина е поредното доказателство, че футболът е много повече от спорт.

Това е житейска философия...

Снимка: Getty Images