Легендарният Пол Макартни най-после отговори на въпроса кой от двата ливърпулски отбора подкрепя.

На 78 години, единият от двамата живи членове на митичните "Бийтълс" продължава с музикалните си изяви.

Темата около това за кого са викали Бийтълсите - Ливърпул или Евертън, е сякаш вечна. Те самите винаги са избягвали отговора, знаейки колко страстни и емоционални са феновете на двата тима.

Може би, за да не предизвикат негативна реакция на привържениците, но Джон Ленън и Джордж Харисън, вече покойници, никога не разкриха пристрастията си. Ринго Стар, вторият жив от "Бийтълс", не е запален по футбола.

Хора от семейството на Пол са казвали, че са потомствени евертънци.

"Естествено, като хора от този град, играта има голямо място в живота ни - каза Макартни в интервю за списание "GQ". - Никога няма да забравя как ми подейства едно видео, което през 60-те беше заснето на "Коп", на стадиона на Ливърпул.

Тогава те пееха като един наши песни. "She Loves You", всички заедно, с децата и възрастните... Беше невероятно! Камерата ги обхожда, а те вдъхновено пеят нашата песен. Всеки път, когато съм го гледал през годините, настръхвам.

Много, много отдавна аз реших да подкрепям и Ливърпул, и Евертън. Естествено, Евертън е семейният отбор.

Но някои от децата и внуците ми са от Ливърпул, затова всички ние заедно се зарадвахме на титлата им тази година. Хората ме питат - как може да подкрепяш и "сините", и "червените"? Аз ги обичам, те са отборите на моя град."

Макартни завършва по темата - къде на шега, къде сериозно:

"Поисках и получих специално разрешение от папата преди много години да подкрепям едновременно и двата отбора!"