Легендарният мениджър на Арсенал - Арсен Венгер, бе изключително духовит в студиото на Bein Sport след победата на Манчестър Юнайтед над Ювентус с 2:1 в Шампионска лига.

"Червените дяволи" постигнаха късен обрат, въпреки пореден фантастичен гол на Кристиано Роналдо в най-големия клубен турнир.

Португалецът вкара първото си попадение в надпреварата през този сезон с удар от воле, който остави неподготвен един от най-добрите вратари в света - Давид Де Хея.

Венгер бе впечатлен от попадението, но и изтъкна колко разочарован ще е Роналдо след мача заради метода си на празнуване на гола и че бе засенчен.

"Роналдо продължава да ни изумява, въпреки че сме гледали толкова много негови мачове. Прави неочаквани неща. Показа коремните си плочки след гола, въпреки че не вкара заради тях.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/15511486/013100

Вкара заради бързината си и бързото мислене. Отне ме нула време да отиграе топката и изненада дори вратаря, който не помръдна.

Повярвате ми. Роналдо ще се прибере изключително разстроен, защото такъв фантастичен гол бива засенчен от обрата на Юнайтед. Такъв негов победен гол щеше да е тема номер едно в целия свят", заяви Венгер.

Французинът добре познава философията на Кристиано от периода на португалеца в Манчестър Юнайтед. Трябва да се припомни, че играчът бе много близо до трансфер в Арсенал, но в последния момент преговорите пропаднаха и той подписа с "червените дяволи".

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/750-55737-2687/033100