Арсен Венгер е пред завръщане във футбола месеци, след като напусна Арсенал. Французинът бе мениджър на лондонския клуб над две десетилетия, а сега вариантите за неговото следващо предизвикателство са два.

Фаворит за Венгер е Милан, който го иска за треньор от 1 януари, но с условието Дженаро Гатузо да влезе в щаба му. Безпощадният халф от близкото минало сега води отбора, но нещата не вървят особено добре за седемкратния шампион на Европа. Спящият гигант най-накрая трябва да се събуди, след като не е стигал дори до място в Шампионската лига вече в пет сезона поред.

Арсен обмисля и разговорите с Монако от миналия месец, когато бе поканен да се върне в клуба като директор по футбол. Там мисията му би била да бъде ментор на Тиери Анри, който бе назначен за треньор на закъсалия в класирането отбор.

Монако е позната територия за 69-годишния Венгер, който бе наставник на отбора през 90-те. Клубът има една от най-добрите академии за млади играчи, а това също е среда, в която легендарният Арсен винаги се е чувствал най-добре.

Според списание "Франс Футбол" засега обаче неговият поглед е по-скоро насочен към Милано и изкушението да се докаже и в Италия.