Арсен Венгер отговори подобаващо на критиките на Жозе Моуриньо, че бившият мениджър на Арсенал го е оставил извън автобиографията му, въпреки че двамата имаха паметни дуели в началото на кариерата на португалеца в Челси.

Именно с този отбор той детронира "Непобедимите" на французина през сезон 2004/2005, но Венгер така и не спомена Моуриньо в книгата "Моят живот в червено и бяло".

Моуриньо заяви, че отсъства от книгата, защото Венгер така и не го е победил.

"Това изобщо не ме притеснява. При него всичко е една непрестанна провокация. Отношенията с него са като в детската градина, но това е просто част от характера му", заяви френският треньор в интервю за Канал Плюс.

Враждата между Моуриньо и Венгер достигна връхната си точка през 2014, когато двамата се саморазправяха и физически на тъчлинията на "Стамфорд Бридж". Иначе французинът има победа срещу Моуриньо, но едва в 14-ия опит да стигне до такава.

"Бихме го два пъти. Спечелихме, а имаше и много равенства. А и искам да подчертая, че не аз или той сме спечелили тези победи, а само сме участвали в тях. Работата на мениджъра е да извлече максимума от отбора си", продължи французинът.

След като напусна Арсенал през 2018, Венгер бе назначен от ФИФА за председател на комисията по глобално развитие на футбола. Моуриньо пък в момента е мениджър на Тотнъм.