Президентът на "Славия" - Венцеслав Стефанов, нападна съдията след поражението на "белите" с 2:3 от "Хайдук" (Сплит) и отпадането им от Лига Европа.

"Режат главите на българските отбори в Европа като гергьовденски агнета. Така се случи в Будапеща и София.

Другия път ако играем с "Хайдук", ще предложа президентът на хърватите да свири мача. На него му имам по-голямо доверие, че ще ръководи по-добре от това италианско менте, което днес ни "отряза главите".

Не искам да омаловажавам успеха на "Хайдук", но малко трябваше да ги побутне, за да спечелят мача. Все пак играем с отбор от държава световен вицешампион.

Още преди мача знаех, че ще ни "заколят", тъй като приятели от Сърбия ми казаха, че съдията ще свири за "Хайдук" и ще "отреже главата" на "Славия". Защо не ни оставиха да играем? Ние сме отбор без международен опит и нямаме чак толкова класа.

Иначе съм доволен, че момчетата се раздадоха, но не ни позволиха да преминем този кръг. Не исках съдийска подкрепа. Ако беше свирил обективно, щеше да е достатъчно да прескочим тази фаза на турнира", каза Стефанов пред Спортал.

Треньорът Златомир Загорчич също имаше претенции към рефера.

"Различен беше критерият на съдията. При първия им гол не се свири нарушение. За нас имаше същата ситуация, но отсъждането беше различно.

Няма голяма разлика между първенствата на двата тима.

Ние сме отбор, който опитва винаги да покаже какво умее. Ще се постараем и догодина да сме в Европа. Ще направим всичко възможно.

Пренасочваме усилията си към първенството", сподели той.