Президентът на Славия Венцеслав Стефанов заяви категорично, че според него в България в момента няма уредени мачове. Стефанов даде пресконференция, на която засегна морала в първенството.

Неговият отбор постигна драматична победа с 3:2 над Витоша (Бистрица) в първия кръг, след като изоставаше с 1:2 на полувремето.

Също така опитният футболен ръководител заостри вниманието върху срещата при премиера миналата седмица, в която участваха президентът на БФС Борислав Михайлов, както и собствениците на трите водещи в момента отбори- Георги Домусчиев (Лудогорец), Васил Божков (Левски) и Гриша Ганчев (ЦСКА).

"И Гриша Ганчев, и Васил Божков, и Домусчиев ще имат много сериозни амбиции за шампионската титла. Аз съм сигурен, че им е казал: "наблюдавам ви под лупа, внимавайте. Най-лесното да сложи 2-3 съдии и да ги следи. Явно е, че хората търсят варианти да го решават този проблем. Проблемът със съдиите е в самите нас. Ако ние не ги търсим, няма да има проблем за решаване.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/3274-66751/0231/bg

Има случаи съдиите да си искат, но това са малко инцидентни. За 27-годишната ми практика, е имало един случай. Те после го хванаха с кредитни карти, такива неща. Но реално се изправяш пред една дилема - искаш да играеш точно и коректно, но идва един съдия и безобразно те ограбва. Защото ти дават фалчета само в центъра, има фаул - ще му извадят окото или бъбрека на твоя футболист, той вика "Давай, давай". Когато не ти дава дузпа, значи работата отива на изуй гащи. Силово не може да се реши проблемът със съдиите. Едно време можеше. Имаше един човек, който го решаваше. Но сега е 2019-а година. Но за да присъстват на тая среща главния прокурор, министъра на вътрешните работи, не е току така", смята Венцеслав Стефанов.

"Ние започваме да виждаме във всяко нещо измама. Не се радваме на това, че има мачове, в които волята надделява. Хората си мислят за уговорки, купуване, продажби. Някакви мениджъри български се намесват, там си беше гнила работа. 

Чета в сайтовете, че съм направил някаква обръщалка вчера и колко дебела свиня съм, колко отдавна да съм в затвора. Има ли нормален човек. Кой ще ти чака последна минута, Калоян да вкара, за да стане обръщалка и то с помощта на гредата. Твърде много се пише за това, а аз смятам, че в българското първенство в момента няма уредени мачове", завърши Стефанов.