Президентът на Славия Венцеслав Стефанов за пореден път демонстрира цветистия си изказ.

Босът на "белите" застана пред медиите по случай скорошния 110-и юбилей на клуба, но по-голямата част от пресконференцията му бе посветена на инцидента от уикенда. Както е ясно, по време на мача между Славия и ЦСКА агитката на "червените" изпотроши голям брой седалки на стадиона в "Овча купел", а след това ги запали.

Наложи се намеса на пожарникарите, а Стефанов призова за сериозни наказания. По думите му, става въпрос за около 1300 счупени седалки, заради което за следващия двубой между двата тима билетът за феновете на ЦСКА щял да бъде 100 лева. И тъй като няма как казаното от Стефанов да се преразкаже, представяме ви го без редакторска намеса:

"Сигурно повечето от вас са ходили на стадиони извън България. Близки до нашия манталитет са единствено Паризан - Цървена звезда, но извън стадион, а не на стадиона. В никакъв случай баските не са по-културни от българите, но имат държава и имат закони, които се спазват. Полицията не трябва да се крие и да казва стюардите да се оправят. Ако сега футболният съюз реши да накаже ЦСКА, една част от привържениците ще каже "Ето, те искат да ни спрат за титлата".

Има ги заснети и полицията може много лесно да ги установи кои са. Законът казва - две години и глоба. Следващият мач ще са пеперудки. Полицията стои, пуши цигари и гледа сеир. Не обвинявам стюардите. Друго е, когато влезе полицията. Едно време като влезе полицията и като ги нашамарят, започват да реват. Онзи уби две момичета и не си спомнял кой карал колата. Хасан Чинчири карал колата. Такива са законите в държавата. Ако някой влезе у вас и го застреляш, трябвало онзи първи да стреля и ако оживееш, тогава да отвърнеш. Когато имаме държава и здрава ръка, нещата ще се оправят. Не може да се дават 2 млн. лева за някакво джендърско парти.

Аз за 2 млн. ще издържам школата на Славия. В Унгария има стадиони да ти падне шапката. Унгария е равна като тепсия и няма нищо. Ние имаме всичко - море, минерални бани, планина. Само нямаме някой, който да удари по масата. Този, който прекъсна уличната престъпност, той ще бъде премиер до живот. Без значение как се казва.

Аз от публиката на Левски бях разочарован по същия начин. Никога не съм предполагал, че феновете на ЦСКА ще направят това нещо. Никога не съм предполагал, че при тях има такива вандали. Защо прехвърляте футболният съюз да ги наказва? Държавата трябва да го направи и тя трябва да накаже тази група наркомани и идиоти. Едно време имаше да чукат камъни и после излизат като пеперудки.

Следващият път билетите и на Левски и на ЦСКА ще са по 100 лева. 1300 седалки са изпочупени. На печелившите - честито! Гриша Ганчев какво може да направи? Млади момчета се качваха, трошиха и палеха. БФС не може да спре тези. Аз не защитавам Борислав Михайлов. Сега е модерно всеки да го плюе. Боби може да има много грешки. Този, който дойде след него, също ще допуска грешки. БФС може да накаже с глоба и санкция. Ако се приеме в наредбата преди началото на сезона, че след дадено провинение ще се отнемат точки, тогава може да отнема. Фен клубовете са първите, които могат да санкционират тези хора. След това е държавата. Единствено у нас се чупят стадионите. Бият се, карат се. В Гърция чупят светофари, но на стадиона няма никакви щети".

Снимка: Bulphoto