Министърът на спорта Весела Лечева за пореден път коментира ситуацията около новия стадион на ЦСКА.

Пред БТА Лечева сподели, че в договора между клуба и държавата има определени срокове, а при неспазването им, създаденото дружество "Спортни имоти Българска армия" може да бъде развалено.

Първият важен срок е бил за внасянето на 25% от нуцните средства за стадиона в размер на 7 124 500 лева, което вече е изпълнено от страна на ЦСКА.

Следващата стъпка е одобрението на идейния проект за стадиона, което трябва да се случи до края на месец март.

"В средата на февруари беше създадено дружеството "Спортни имоти Българска армия", в което равни дялове имат футболен клуб ЦСКА и държавата чрез своето дружество. "Сердика спортни имоти" ЕАД е акционер с 50% дялово участие от всички акции от капитала на новото дружество.

Като първа и необходима стъпка за апортната вноска от страна на ЦСКА бяха преведени по сметките на съвместното дружество 7 124 500 лева. Това са 25% от средствата, които трябва да бъдат дадени от страна на клуба. До края на март трябва да бъде одобрен идейният проект.

В документите за съвместното дружество се разписани ясни срокове за всичко и ако те не бъдат спазени, може да се пристъпи към разваляне на дружеството. Надявам се да не се стигне до подобен сценарий, защото новият стадион на ЦСКА е желан от всички фенове на клуба. На този етап всичко върви по план, държавата и ЦСКА взаимодействат в името на развитието на спорта", каза Весела Лечева