Легенди на Манчестър Юнайтед изригнаха срещу начина, по който се ръководи клуба.

Пряк повод стана новина, изтекла в повечето съботни вестници в Англия за предстоящо в понеделник уволнение на мениджъра Жозе Моуриньо.

Според "Мирър", то ще се случи, независимо от резултата в днешното домакинство срещу Нюкасъл.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/14736393/013100

Гари Невил, играч с над 600 мача за Юнайтед, а сега анализатор на Sky Sports, първи възропта.

"Нещо е тотално сбъркано в този клуб - каза Невил. - Как така от клуба изтичат такива информации, как така никой не ги опровергава и изобщо - кой би взел такова решение в началото на октомври? Срамно е, но в ръководството на Юнайтед няма нито един човек, който да има лидерски качества, да се справя с комуникацията с отбора, мениджъра, медиите и собствениците. Дълбоко съм възмутен!".

Пол Скоулс, който принципно е на позиция против начина, по който работи Моуриньо в Юнайтед, също скочи срещу ръководството в случая. "Никой не бива да е в условията, в които си върши работата Жозе - каза халфът от шампионските тимове през 90-те. - Около него цари пълен хаос, а хората от ръководството са срам за името на клуба."

Изглежда Юнайтед, името на който означава "обединен", е всичко друго в момента, но не и обединен клуб. А позицията на Моуриньо - харесвате го или не, е срамна като за треньор, който е спечелил толкова трофеи в кариерата си и няма какво да доказва като качество на работа.

"Червените дяволи" са с 10 точки от първите 7 кръга във Висшата лига и представянето им определено е незадоволително. А скандалите извън терена успяват дори да засенчат слабите игри на него.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/1-54571/073100