Дани Алвеш няма да остане в Барселона през следващия сезон. Ветеранът е бил уведомен от клубното ръководство, че няма да получи предложение за нов договор. Сегашната му сделка изтича на 30 юни, след което той ще бъде свободен да си търси нов отбор.

39-годишният бразилец се надяваше да преподпише за още една година с опция да бъде освободен след Мондиал 2022, на който се надява да играе, но това така и не се случи.

Десният бект изигра 14 мача в Ла Лига през миналия сезон, в които направи 3 асистенции и се разписа веднъж. В медиите се появи информация, че той има няколко оферти от различни европейски клубове.

Където и да отиде, Алвеш ще трябва да получава игрово време, за да има надежда да попадне в състава на Бразилия за световното първенство.

“Време е да се сбогуваме. Посветих повече от осем години на този клуб, но както винаги в живота, годините минават, пътищата се разминават, а истории се пишат и на други места. Точно така и се случи Но не мога да се сбогувам без да благодаря на всички, които остават в сянка, за да правят живота ни перфектен. Благодаря! Искам да благодаря и на ръководството на клуба за възможността да се върне, нямате представа колко съм щастлив. Надявам се, че няма да ви липсват лудостта и постоянната ми радост”, написа Алвеш в социалните мрежи.

При предишния си престой на “Камп Ноу” бразилецът спечели главозамайващите 26 трофея - между 2008 и 2016.