"Неканеният гост отново е тук. Трябва обаче да знае, че аз вече съм готов за тази битка, защото я водих веднъж", обяви пред аудиторията в Лондон Джанлука Виали.

Визира онкозаболяването, което отново се е върнало в организма му, въпреки че се смяташе, че е в ремисия.

Човекът, който празнуваше през юли на "Уембли" европейската титла на Италия като тийм мениджър и дясна ръка на приятеля му Роберто Манчини в "скуадрата", се стяга за съвсем друга битка.

Новината идва изнедадващо от устата на 57-годишната легенда.

Виали води една битка вече с рака, при която изгуби около 16 килограма от теглото си, косата си, брадата и веждите. Цели 18 месеца той бе подложен на тежка химиотерапия заради рака на панкреаса, като един от малкото хора, които не спряха да го посещават и подкрепят (извън семейството) бе именно Манчини.

"Тях поне ги имам отново, благодарение на дъщерите ми", смееше се на промоцията на книга за футбол в британската столица Виали, когато изстреля и новината пред репортери.

"Той отново е тук, да - продължи Джанлука. - Може би не постоянно, но знам, че се е върнал. На моменти го усещам особено силно. Започвам нова терапия и нова битка. Със силата на семейството и приятелите ми, ще се справя пак."