Централният защитник на Уест Хям Курт Зума не само рита футболната топка, но изглежда, че не рядко прави това и с домашната си котка.

Появи се видео как френският бранител с корени от Централна африканска република рита животното и го шамаросва пред очите на дете.

Кадрите потресоха феновете, а от Уест Хям обявиха, че "ще предприемат необходимите действия".

На видеото личи как Зума рита котката си и я праща в другия край на стаята докато неговият брат снима. След това гони домашния любимец и го цели с обувки на фона на неподправен смях. В края на видеото той бие шамар на котката, докато тя е в ръцете на дете.

Зума побърза да се оправдае и извини в социалните мрежи, като написа, че това е изолиран инцидент

"Искам да се извиня за действията си. Няма оправдаение за поведението ми и съжалявам. Извинявам се на всеки засегнат от видеото. Искам да ви уверя, че двете ни котки са в перфектно здраве. Те са обичани от цялото семейство и поведението ми беше изолиран инцидент", написа бившият играч на Челси и Евертън.

Котката е бенгалска - една от най-скъпите породи с цена, която достига 2000 паунда във Великобритания. Става ясно, че Зума се е ядосал, защото животното е нанесло щети по дома му и е съборило скъпа вещ.