Вихрен няма да се съгласи на офертата от "Левски" за смяна на домакинството. Това увери президентът на футболния тим от Сандански Георги Манолев преди двубоя между двата отбора от 1/16-финалите за Купата на България.

Точната дата за срещата все още не е насрочена от Профилигата, но вече се разгоря сериозен спор за мястото на провеждането й. По регламент Вихрен е домакин и мачът трябва да се играе на стадиона в Сандански, но от "Левски" настояха да се премести на "Герена" в София, за да е по-удобно на "сините" фенове.

Днес Манолев обаче даде да се разбере, че промяна в града домакин няма да има, като всичко около организацията вече е уточнено.

"Мачът с Левски ще бъде истински празник за Сандански. Левски не е гостувал в града от август 2008 година. В града и региона има много фенове на "сините". Провели сме предварителни разговори с представители на Левски, с полицията, с кмета. Окачваме между 3 и 5 хиляди зрители, стадионът ще бъде препълнен.

Предлагаме много добри условия, почти всички седалки на стадиона са подменени, лекоатлетическата ни писта е една от най-добрите в България. Ще бъдат осигурени всички необходими условия за нормалното протичане на мача. Нямаме право да лишим местните фенове да видят "сините" на живо след 14 години. Те ще имат и собствена хореография", каза шефът на клуба от Сандански.

Той обаче призна, че теренът на стадиона в Сандански не се намира в отлично състояние и това може да затрудни отборите.

"Теренът ни не е в много добро състояние. Преди две години спечелихме проект на Министерството на младежта и спорта за подмяната му. Продължаваме да чакаме финансиране. Не знам защо се бавят от министерството, сега е моментът да призова министър Весела Лечева да ни помогне и да си изпълнят задължението. Преди две години 200 000 лева бяха повече пари, сега и ние трябва да си дотираме част от ремонта. Но Сандански е дестинация, която си заслужава. Отпускат се пари за разни селца, не знам защо не ни обърнат внимание и на нас.

Не можем без помощта на държавата. Имаме изкуствен терен в перфектно състояние, който бе обновен преди 2-3 години. В школата ни тренират над 200 деца. Въпреки че сме в аматьорския футбол, Вихрен функционира като професионален клуб. Сандански е град, който има 300 слънчеви дни в годината. За зимна подготовка при нас имат интерес отбори от Северна Македония и Албания", допълни футболният бос.