Румънската футболна федерация бе санкционирана от УЕФА заради поведението на местните фенове по време на домакинството срещу Косово. Миналата седмица северните ни съседи надвиха косоварите с 2:0, но срещата бе белязана от почти едночасово прекъсване, което стана факт в следствие на действия по трибуните на "Арена Национал" в Букурещ.

Тогава част от привържениците на домакините скандираха "Сърбия, Сърбия", а също така издигнаха и транспарант, на който пишеше "Косово е Сърбия".

Страната е независима от сърбите от 2008 година насам и повече от 100 държави в цял свят признават това. Но както може да се досетите - Румъния не е в този списък.

УЕФА наложи на румънците глоба от 40 000 евро, както и наказание, според което следващата евроквалификация на страната да бъде играна без публика. Това надали ще бъде болка за умиране, защото по програма румънските национали се изправят срещу аутсайдера Андора на 15 октомври, отново в Букурещ.

Украйна също понесе глоба - 20 000 евро заради "расистко поведение" на феновете си по време на квалификацията с Англия на 9 септември в полския град Вроцлав. Тогава в един от секторите се появиха знамена с крайнодесни символи.

Следващото домакинство на украинците ще бъде при частично затворени трибуни. Санкцията влиза в сила за срещата със Северна Македония на 14 октомври в Прага. Освен това украински запалянковци не могат да купуват билети за гостуването в Малта на 17 октомври като част от наказанието.

Националите на Украйна не са играли на собствен терен от началото на войната с Русия през февруари миналата година.

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО