Велислав Вуцов реагира гневно и защити своя син Светослав по обвинения срещу него в расизъм.

Скандалът избухна след битката за оцеляване между Етър и Славия в събота, завършил при самоубийствено равенство 1:1.

Секунди след края на мача нападателят на Етър - Миси Мезу, отиде да търси обяснение от Светослав Вуцов, който е вратар на Славия. Помежду им имаше сериозна разправия, а час по-късно габонският играч се оплака в социалните мрежи, че е бил наречен "маймуна".

Естествено, че Светослав Вуцов отрече подобно нещо и сподели, че му е викнал "симулант, бягай от тук", заради ситуация, в която габонецът се опитал да си изпроси наказателен удар.

Пред БНТ Велислав Вуцов коментира скандала като изрази готовност да заведе дело срещу Миси Мезу за клевета и обида.

"Съжалявам, че трябва да губим на хората времето. Говорих снощи дълго с него, познавайки си детето съм убеден, че не е направил нищо подобно. Заставам с цялото си сърце и душа. Това са само догадки - нещо написано в социалните мрежи не е обвинение всеки може да го напише и всеки да го отрече.

Той твърди, че в 40-ата минута този играч на Етър пада в наказателното поле да симулира. В този момент има спречкване, той ми казва, че му е казал "Симулант бягай от тука". Последвали са обидни реплики на френски и английски. Ще му кажа на Миси Мезу нещо като баща: "Младеж, ти, дето си провокирал, че ще му стъпиш на главата. Няма да позволя на никого да говори така на моето дете, независимо дали на български, френски или италиански.

От сутринта се съветвам с адвокати. Ако видя официална жалба или нещо подобно, ще последва такова тежко дело за клевета, обида. Да му дойде акъла на този младеж, да не вкарва в такива приключения един 18-годишен играч", сподели Вили Вуцов.

Снимка: Bulphoto