Българските футболни фенове бяха зарадвани с новината, че ще могат да посещават стадионите при рестарта на родното първенство, макар и с ограничения. Конкретно тези на "Левски" обаче ще бъдат разочаровани след последните вести от страна на клубното ръководство преди петъчното дерби с "Лудогорец".

Мачът, който първоначално трябваше да се проведе при закрити врата през месец март, даде началото на кампания сред феновете на столичани, които помогнаха на отбора си с виртуални билети.

bTV обаче съобщава, че от "Левски" са споделили, че тези пропуски няма да важат за домакинството в последния работен ден на седмицата. Същевременно обаче от клуба благодарят за подкрепата, защото точно виртуалните билети са били от голяма финансова полза на отбора в тежката криза.

Повече от 13 000 виртуални билета бяха продадени, а на практика на стадион "Георги Аспарухов" ще могат да присъстват точно 4915 души, официално обявиха от "Левски".

На трибуните в сектор "А" в петък вечер ще има близо 1882 реални фенове, както и 500 картонени фигури на запалянковци, които си платиха за този вид присъствие. Хората на централната трибуна ще трябва да са през две седалки един от друг. Правостоящите, които се намират в сектор "Б", ще бъдат на "една ръка разстояние", ще бъдат общо 1743. Най-малко зрители ще има в сектор "В" - 1290.

Притежателите на абонаментни карти вече могат да получат билетите си, а тези, които няма да присъстват, трябва да уведомят за намерението си, за да може друг желаещ да получи мястото им на стадиона. 

Феновете на гостуващия отбор ще могат да влизат в сектор "Г" срещу сумата от 10 лева. 

Битката между първи и трети във временното класиране на родното първенство е от 21.00 часа в петък (5 юни).