Английският футбол се готви за завръщане на Висшата лига с мачове около средата на юни. Ръководителите на първенството вече са уведомили клубовете, а в специални отделни писма по електронната поща - и всеки от играчите, за плановете.

В тях пише, че футболистите от Висшата лига трябва да са в готовност да започнат тренировъчен режим с 48-часово предизвестие във всеки един момент. Подробностите разкрива в. "Дейли Мейл".

До 4 май играчите са посъветвани да седят у дома и да се занимават по програмата, изготвена от съответния клуб. След това те ще бъдат привиквани, тествани за коронавирус и ще водят тренировки на групи в базите на отборите си.

От последната седмица на май (26-26 май) тимовете вече могат да тренират на пълни обороти, гласи прогнозният план на Висшата лига.

Ще има още един етап на тестване за Covid-19 след първите 10 дни на отборни занимания с пълната група играчи.

Следващото стъпало е рестартиране на сезона, което се очаква 20-ина дни след подновяването на пълноценните тренировки - или в уикенда на 13-14 юни, или седмица по-късно.

Това ще означава, че сезонът може да бъде доигран в рамките на първата седмица на август (и да завърши на 9-и същия месец).

Вероятно това ще доведе до минимални промени в старта на следващия сезон 2020-2021 г., тъй като той ще може да започне след двуседмична почивка в петък - 21 август.

А по програмата към момента, стартът на следващата кампания е на 14 август.