"Залата на славата" на Висшата лига прие първите си двама членове. Това са двама от най-емблематичните нападатели в историята на английския футбол - Алан Шиърър и Тиери Анри.

Шиърър е голмайстор №1 в историята на Висшата лига със своите 260 попадения, вкарани в 441 мача.

Заедно с него честта да бъде в Залата на славата имаше и Тиери Анри, който бе част от тима на Арсенал в началото на века.

Французинът отбеляза 175 във Висшата лига и бе част от непобедимия състав, грабнал титлата без да допусне поражение през 2004-а.

"Когато погледна невероятните играчи, които преминаха през Висшата лига, се чувствам изключително горд, че ми бе оказана тази чест.

Трябва да благодаря на всичките си съотборници през години, както и на треньорите, с които работих.

Винаги съм мечтал само за едно - да бъда футболист. Това бе моя мечта, да печеля трофеи, да вкарам гол на "Сейнт Джеймсис Парк", да нося №9 на чернобелия екип. Това се случи и бе фантастично, насладих се на всяка една минута", заяви Алан Шиърър.

Снимка: Getty images

След приемането си в "Залата на слава" говори и Тиери Анри, който сподели:

"Да бъда тук до Алан Шиърър е повече от специално чувство. Когато бях млад исках просто да имам чифт обувки и топка.

Днес съм тук като част от Залата на славата. През цялата си кариера съм давал всичко от себе си за всеки отбор и за всеки фен", сподели той.

В следващите седмици още шест играчи ще получат тази чест, като изборът ще се падне на феновете, които могат да гласуват за един от 23-а кандидати.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos