Отборът на Витоша (Бистрица) заплаши, че ще бойкотира предстоящия мач от шестия кръг на Първа лига срещу Левски.

Причината е, че бистричани искат този двубой да се проведе в Бистрица, но БФС го определя като "рисков" и той ще бъде на националния стадион "Васил Левски".

Това не е нещо изненадващо, защото Витоша играеше мачовете си срещу грандовете Левски и ЦСКА именно на националния стадион в последнтие два сезона.

Сега обаче последния във временното класиране иска да изиграе двубоя на собствения си стадион и заплаши с бойкот, ако БФС не промени становището си.

"През последните четири години ръководството на Витоша (Бистрица) и в частност президентът на клуба Сергей Ташков непрестанно полагат неимоверни усилия, за да подобрят материалната база на клуба и да предложат не само на футболистите на Витоша, но най-вече на съперниковите играчи, треньори и ръководители комфорт и истинско удоволствие от провеждането на мачове на стадиона в Бистрица.

В тази връзка ръководството на клуба е дълбоко разочаровано от поредното решение за кой ли път да не ни бъде позволено да приемем Левски на собствения си стадион "Витоша". Двубой, който ще се превърне в истински празник за клуба и ще предложи невероятна атмосфера и за феновете на "тигрите", и за феновете на "сините" на изцяло футболното съоръжение в Бистрица.

Едно домакинство на Националния стадион не само че не предизвиква сериозен зрителски интерес, което води до липса на каквато и да е атмосфера, от което страдат най-вече футболистите, но и струва на клуба над 20 хил. лева, които трудно могат да се възстановят от приходи от билети, което реално е единственият начин за финансови постъпления.

До момента независимо срещу кой отбор е играл тимът на Витоша на домашна сцена, ръководството на клуба се е справяло отлично с организацията и е предоставяло едни от най-добрите условия за подготовка и провеждане на футболен двубой от елита на България.

В тази връзка клубът е категоричен, че ако не му бъде позволено да приеме Левски на собствения си стадион в Бистрица, то срещата ще бъде бойкотирана и съответно няма да се проведе.

С уважение,

Ръководството на Витоша (Бистрица)"

Мачът между Витоша и Левски е насрочен за събота от 20:30 ч.