Дългогодишният вицепрезидент на БФС - Атанас Фурнаджиев, коментира действията на Димитър Бербатов и екипа му, които са подали сигнал срещу Борислав Михайлов в Софийска градска прокуратура.

Пред "bTV" Фурнаджиев изрази спокойствие по темата, като призова да се изчака решението на прокуратурата, а да не се правят прибързани изводи и заключения.

Според него Конгрес на БФС ще има през февруари, както е по устав, а намеренията на Бербатов за свикване на извънреден такъв са неознователни. 

"Когато говорим за такива неща, трябва да има конкретика с данни. Не е редно да хвърляме твърдения, без да се посочват имена. Това, което чух от предаването вчера е, че шефа на зоналния съвет го бил помолил да си оттегли подписката, защото щели да го уволнят. Това не е конкретика.

Вие съобщихте за жалбата, нека прокуратурата да разследва и ако има виновни, да бъдат наказани. Ще направим вътрешна проверка, но нека видим какво ще направи прокуратурата. Има проверка на подписката за Конгрес. Ще бъде свикан Изпълком и ще се реши дали ще има Конгрес.

Няма как Конгресът да се проведе онлайн, защото това го няма в устава. Скоро при всички положения ще има Конгрес, защото има редовен през февруари. Кое изисква да правим извънреден Конгрес три-четири месеца преди това да правим Конгрес. В общественото пространство се хвърля мантра, че няма толкова клубове. Бербатов е обиколил над 500 клуба, тоест те съществуват и са членове на БФС.

Мистерия е колко са клубовете, защото тези клубове трябваше да минат през процедура по прелицензиране. Именно затова изборите във футбола са толкова сложни за организация и самото гласуване е непредвидимо. 531 клуба трудно могат да бъдат манипулирани. На всеки Конгрес има представители от УЕФА. На последния беше президента на Германския футболен съюз.

Може и онлайн да се гласува, ако Конгресът приеме това нещо. Иначе е незаконно. Мисля, че е резонно да бъде гласувано. Има хора, които и в съюза са против Конгрес. Аз съм си подал оставка и чакам свикване на Конгрес. Лечков например е против провеждането на извънреден Конгрес, има и други", призна Фурнаджиев.