Бившият ни национален страж Владислав Стоянов ще опита да възроди своята кариера с отбора на Берое, съобщава "Dsport.bg".

Стоянов прекрати своята кариера след кошмарните няколко години, в които така и не се възстанови напълно от травмата в коляното, получена по време на лагер с националния тим през март 2017-а.

След редица операции и месеци възстановяване, Стоянов се завърна и все пак изигра 15 мача за Лудогорец, но в крайна сметка реши да прекрати кариерата си и получи управленски пост в клуба от Разград.

Очевидно обаче Стоянов все още има желание да играе професионален футбол, заради което е излязъл в неплатен отпуск от работата си в Лудогорец и отива на пробен период в Берое.

Вратарят ще тренира в продължение на няколко дни със старозагорци, като надеждите му са, че Петър Хубчев и щабът му ще предложат договор на Стоянов.

Със сигурност Хубчев няма никакви съмнения в качествата на Стоянов, защото преди травмата бе първи негов избор за вратата на националния тим. Решаващо в случая ще е физическото състояние на вратаря.

Стоянов е най-добър футболист на България за 2014-а, има 171 мача и шест титли на България с Лудогорец, както и 19 мача за националния тим на България.