Здравните власти в Неапол са забранили на футболния тим на Наполи да пътува за Торино за днешното дерби с Ювентус. Причината, разбира се, е свързана с пандемията от COVID-19, а играчите на Дженаро Гатузо трябваше да отпътуват още вчера следобед, но това не се е случило.

Отговорните органи в Неапол са категорични, че в никакъв случай не е безопасно да се напуска Кампания.

В последните няколко дни случаите на коронавирус в италианския клубен футбол отново нараснаха, като само от Дженоа обявиха, че имат общо 22 заразени, а от днешния съперник на "сините" Юве потвърдиха за двама болни от щаба си.

Неаполитанците също имат двама играчи с вируса в състава си - Елиф Елмас и Пьотр Желински.

Шампионите на Италия вече заявиха, че няма да приемат вариант с отлагане, след като пуснаха следното съобщение в профила си в Twitter - "Футболен клуб Ювентус обявява, че първия отбор ще излезе на терена за срещата Ювентус - Наполи в 20.45 часа в неделя, точно какт е по програма"

От Серия "А" също потвърдиха, че промяна към момента няма.Така заради действията на местните власти, в Наполи са застрашени от служебна загуба с 0:3.

Вчерашната среща между Дженоа и Торино бе отложена заради масовата зараза в редиците на домакините. В миналия кръг Наполи пък се изправи срещу точно този съперник, побеждавайки с 6:0.