Въпросът с повишена трудност от последните дни около българския футбол продължава да е: Кой е новият собственик на Левски (ако има такъв) и ще успее ли да се справи с огромните финансови проблеми на клуба?

След информации през седмицата, че Павел Колев, който дойде едва преди 20-ина дни на "Герена" като изпълнителен директор, е пред напускане, самият той коментира пред Sportal.bg, че е "назначен в Левски от Васил Божков и ще си тръгне, ако той не е новият собственик".

Появиха се и заглавия, че Христо Йовов става новият главен акционер, което бе отречено от бившия капитан на "сините".

Името на Божков е замесено около Левски от месеци, след като няколко компании от хазартния бизнес гравитират около клуба като спасителни варианти за генерален спонсор.

Самият бизнесмен отказва да коментира темата, но това е запазена марка - Божков говореше изключително рядко и като собственик на ЦСКА през миналото десетилетие.

Пред колегите от Topsport.bg пресаташето му Борислав Петров заяви: "Разбирам, че има интерес, но знаете, че работим така, че когато всичко е ясно, го обявяваме на висок глас".

В същото време продължава да се тиражира тезата, че новите собственици - превърнали се в някакво митично понятие - вече погасяват най-належащите задължения в Левски.

Но истината е, че клубът има още две седмици, за да изчисти сериозни дългове, които "светнаха в червено" пред УЕФА и предизвикаха глоба и заплаха за изваждане от евротурнирите за срок от 2 г.

Така новият силен човек в Левски, който и да е той, трябва да започне управлението си с плащане на около милион евро по горепосочените задължения, плюс изчистването на дължимите към футболисти и служители заплати - някои за по 2 месеца.

Общото събрание в Левски е на 6 март, но яснота и финансово движение на върха в клуба трябва да има по-рано.

Пак според Павел Колев, дълговете вече са над 30 милиона лева, като някои от тях, разбира се, не са изискуеми и подлежат на разсрочване. Но сумата е нараснала почти двойно само за периода, откакто Спас Русев обяви "17-18 милиона" като задължения при влизането си на "Герена".