Националният селекционер Георги Дерменджиев прави всичко възможно да върне капитана Ивелин Попов в отбора.

Той обяви оттеглянето си преди последния мач за годината срещу Чехия, като не е тайна, че основната причина за решението му бе конфликт с Йордан Лечков.

Лечков обаче вече не изпълнява никакви функции в родния футбол, което кара Дерменджиев да вярва, че капитанът може да промени решението си.

"Има разговори с Ивелин Попов и ще има още разговори. След контролата с Беларус отново ще говорим.

Вие знаете, че това е световна практика. Има много играчи, които са изявявали подобна позиция, а след това са се връщали. Аз мисля, че може да се случи.

Ивелин е момче, което си държи на думата, но ще имаме финален разговори тогава ще знаете истината и вие", сподели Дерменджиев, цитиран от "Меридиан мач".

Подобен случай няма да е прецедент в родния футбол. В края на 2006-а Стилиян Петров, който също бе капитан, се отказа от тима заради конфликт със селекционера Христо Стоичков. Няколко месеца по-късно обаче отношенията им се изгладиха и Петров се завърна, без да е пропуснал официален мач.

Междувременно стана ясно, че няколко клуба от турския елит проявяват интерес към Ивелин Попов.

Настоящият му клуб Ростов изпитва сериозни финансови трудности и се опитва да се раздели с най-скъпите си играчи. Сред тях е и Попов, който наследи капитанската лента на руския клуб след напускането на исландеца Рагнар Сигурдсон.