Бразилия продължава да следи темата около звездата Неймар, но новините не са свързани с формата му преди Копа Америка.

Скандално и куриозно, нападателят получи призовка да се яви и да даде показания в полицията в Рио де Жанейро по екип, веднага след тренировка на националния тим. Той трябва да даде разяснения по обвинението, че е изнасилил бразилка в хотел в Париж на 15 май.

Случи се в деня, в който Ней и селекционерът Тите застанаха пред медиите за пресконференция. Въпросите бяха преобладаващо около случая с аса и неговите проблеми с полиция и правосъдие. Треньорът два пъти се ядоса по време на брифинга, първо казвайки, че "няма намерение да е морален съдник на Неймар", а после с думите: "Идва Копа Америка, а вас ви интересува само нещо, което е много далеч от футбола..."

След пресконференцията, хеликоптер закара Тите и Неймар в базата в Терсеполис за тренировката на отбора и нападателят на ПСЖ изглеждаше в отлично настроение.

Не след края на заниманието го чакаха представители на полицията, които му връчиха известие да се яви на 7 юни в участък в Рио де Жанейро. Телефонът му също бе конфискуван от полицаите, след като Неймар го показваше във видеообръщение онзи ден, демонстрирайки какви снимки и получавал в чата от обвинителката си.

Възникна и още един проблем - лагерът на отбора е на стотина километра от Рио, така че Ней ще трябва да пътува за даването на показания в петък, като на практика няма да може да тренира с тима. Тите не е доволен и от това.

А е напълно възможно следователят Пауло Сартори да поиска и лично да разпита звездата на бразилския футбол, защото той води разследването. Неговият офис в Сао Пауло, на 470 км от базата в Терсеполис, което би означавало още поне ден, загубен от играча без тренировки.

На 14 юни Бразилия започва участие в Копа Америка, на която е домакин. Първият мач е именно в Сао Пауло срещу Боливия. Не е изключено в последния момент селекционерът и федерацията да решат дори да извадят от състава Неймар, в името на спокойствието на останалите от отбора.