До 10 хиляди фенове ще могат да се завърнат на стадионите във Висшата лига за последния ден от сезона през май, заявиха от правителството днес.

17 май е най-ранната дата, обявена от правителството за приключване на третия етап от постепенното облекчаване на мерките заради пандемията от коронавирус в Англия, което може да означава отваряне на спортните обекти за зрители.

Сезонът във Висшата лига приключва на 23 май.

На стадионите с повече от 40 000 места, включително на лидера на Висшата лига Манчестър Сити, ще бъде разрешено присъствието на до 10 хиляди фенове, който обаче ще спазват дистанция. На по-малките големи стадиони ще бъде разрешен до една четвърт от капацитета.

До 2000 фенове бяха допуснати на някои стадиони в Англия през декември, но всички места бяха затворени отново, тъй като ограниченията за коронавирус бяха затегнати по-късно през месеца заради разпространението на новия щам на КОВИД-19.

Други водещи европейски държави, включително Франция, Германия, Италия и Испания, тепърва ще обявят планове за завръщането на зрителите на стадионите.