3 дни отне на медиите във Франция да разбулят голямата тайна от последния шампионатен мач на ПСЖ - 2:2 срещу Троа през уикенда, а историята се превърна в тотален хит.

Куриозната случка се разигра в 23-ата минута на двубоя, когато при резултат 1:0 за шампионите, съдията отсъди дузпа. Камерите уловиха как вратарят на Троа и Неймар си разменят няколко реплики, след което бразилецът избухва в бурен смях.

И започна разплитането на мистерията.

Веднага щом съдията отсъди дузпата, вратарят на гостите Джеси Мулен хвана топката в ръце и изчака да види кой ще я изпълни. Неймар се запъти към точката, а стражът започна да му говори.

"Всички ме питат какво толкова му казах, за да го разсмея - разказва Мулен пред Parisien, повдигайки завесата. - Докато държах топката, Неймар се приближи и ми каза "Би ли ми я подал, моля". Аз го послушах, но веднага му казах: "Ней, ако успея да спася дузпата, ще съм звезда. Моля те, покажи ми поне в коя посока ще я биеш, за да се хвърля натам и да изглежда, че съм близо. Майка ми, баща ми, братята ми и съпругата ми са на стадиона и ме гледат, искам да се гордеят с мен" - разказва вратарят.

В допълнение Мулен дори му сочи към местата, които роднините му са заели и отново се моли за милост.

"Кажи ми накъде ще се хвърляш и ще я бия там" - отвръща му Неймар, който дълго не успява да се съсредоточи и се забавлява на случката.

Останалото, както се казва, е история.

"Помислих си, че щом толкова си говорим за ляво или дясно, сигурно ще опита Паненка и ще бие в средата на вратата. Затова реших да не се хвърлям, а да дебна. Бях сигурен, че той ще пробва това, но в последния момент си промени решението и би в единия от ъглите, като ме хвана неподготвен", разказва Мулен.

Въпреки че Неймар прави резултата 2:0, до края на мача Троа успя да изравни и в крайна сметка да вземе престижна точка от дома на шампионите.

След мача бразилецът и вратарят се прегърнаха и отново избухнаха в смях, а в съблекалнята са си разменили екипите.

"Не съм разочарован, семейството ми винаги ще се гордее с мен. Всичко беше шега и двамата много се забавлявахме. Казах си: Хей, човече, трябва да си благодарен за всичко, виж на какъв стадион и срещу какви играчи се изправяш", обобщава вратарят на Троа, връщайки се към забавната случка от уикенда.

Джеси Мулен

Getty Images