Бен Фостър е доказано име в английския футбол. 37-годишният вратар дори бе част от състава на националния отбор на две световни първенства, а сега, след като в последните единадесет сезона неизменно играеше във Висшата лига, той се подготвя за дълъг сезон в Чемпиъншип с Уотфорд.

Ветеранът има зад гърба си близо две десетилетия в професионалния спорт, като е наясно, че всичко има срок на годност и се готви за живот след играта. Фостър знае, че краят е все по-близо, но се вълнува от това, което го очаква, когато напусне футболния терен за последен път.

Старото куче на вратата на любимия отбор на Елтън Джон категорично не се вписва в клишето за футболна звезда. Фостър, който има три сезона в Манчестър Юнайтед, макар и като резерва, се цели във високи върхове, когато излезе в пенсия.

View this post on Instagram

Day off

Буквално.

"Искам да направя толкова много неща, когато се откажа. В списъка ми са множество катерения с колело. Включително в Алпите", казва Фостър, който е огромен фен на колоезденето и не пропуска възможност да се качи на велосипеда си.

"Искам да бъда колоездач след края на кариерата си. Ще дам на футбола всичко в следващите два сезона, но после идва ред на други неща. Бих искал да участвам в "Ла Вуелта" и в "Джиро Д"Италия", разказва още вратарят, като не се ограничава само в традиционните състезания.

"В Америка има състезание, което се казва "Дърти Канза". Чакъл, мръсотия, къмпингуване в храсти. Наистина висока класа. Нямам търпение", вълнува се вратарят, който не е с типичното за колоездач телосложение, а дори напротив - висок е 193 сантиметра и тежи 95 килограма, но това не го спира от велосипедни преходи, когато не е зает да пази между гредите.

 Фостър все пак обърна внимание и на сегашната си работа, а именно - да се погрижи Уотфорд да не получава голове. Владимир Ивич е новият треньор на "стършелите", а мнозина го сравняват със злодей от филм за Джеймс Бонд.

"Не е от този тип, който ще те прегърне, ще те пита как е семейството и така нататък. Коренно различен е от Нийл Уорнък. Изключително директен е. Съсипва ни на тренировките, но сега се полага основата на изключително дълъг сезон, а физическата подготовка може да е разликата между това да си на местата за директна промоция или в плейофите", обобщава чисто футболно ситуацията Фостър.