Белгийският национал Тибо Куртоа, който на клубно ниво пази за Реал (Мадрид), се изказа доста остро по адрес на УЕФА, след като страната му загуби от Италия в мача за трето място в турнира за Лигата на нациите.

Вратарят бе категоричен, че този двубой е бил "напълно безсмислен" и е игран не по футболни, а по други причини.

"Това беше мач за пари. И трябва да бъдем честни и да го приемем. Просто го играем, защото за УЕФА това са допълнителни пари", заяви Куртоа, който обърна внимание и на множеството промени в съставите на двата отбора.

"Вижте стартовите единадесеторки и на двата отбора и всички промени. Ако бяхме стигнал идо финал, то на терена щяха да бъдат съвсем различни играчи. Това просто показва, че играем прекалено много мачове", продължи белгиецът, който не спря с нападките си по адрес на европейската футболна централа.

"Може да са ядосани от това, че някои отбори искат Суперлига, но не им пука за играчите. Пука им единствено за пълните им джобове. Това, че не се говори за футболистите, не е хубаво. А сега искат Европейските и Световни първенства да са още по-често. Кога ще има почивка за нас тогава?", коментира той, добавяйки, че играчите не са роботи.