Вратарят на ЦСКА Димитър Евтимов определи предстоящата финална среща за Купата на страната срещу вечния съперник Левски, като мач на десетилетието.

"Формата няма значение в такива дербита. Виждали сме през годните как един от съставите е по-добър, но печели другият. Това ще бъде мачът на десетилетието.

Цяла България ще гледа двата най-големи отбора. В личен план този мач ще бъде специален за мен. От дете съм фен на ЦСКА, а всяко дете мечтае да играе на финал срещу друг най-голям отбор".

Евтимов прогнозира тежък сблъсък с по-малко красиви изпълнения.

"В един такъв мач ще има доста битка по терена, не се показват футболни качества. Най-добрият футболист на Левски е Уелтон. Те играят динамично и пресират много, обичат да стрелят от голяма дистанция, но ние можем да влезнем в мача с по-голяма енергия от тях", допълни вратарят.

26-годишният вратар имаше ключова роля за класирането на ЦСКА на финал. Той направи решаващи намеси в мача срещу Славия, като две отразени от него дузпи помогнаха на "червените" да продължат напред..

В последните две години Евтимов бе резерва на Густаво Бусато в ЦСКА, но с идването на Алън Пардю начело той е първи избор на вратата на "червените", като по всяка вероятност ще бъда така и в големия финал, който след последните промени ще се изиграе на 15 май.